torsdag den 19. juli 2018

Brok brok brok

Det her indlæg handler ikke om en syg høne der siger brok i stedet for gok. Det handler om brok, om mennesker der brokker sig. 

Nogle gange bliver jeg fanget, fanget af min egen hjælpsomhed og venlighed. Kender i det, at man nogle gange får rodet sig lidt for meget ind i andens problemer? En kollega, ven eller måske manden er utilfreds over noget, de brokker sig, kritisere og måske bagtaler andre. Jeg kan godt blive påvirket i sådan en situationen. Måske giver jeg personen ret og sammen taler vi videre om problemet og på den måde lader jeg mig rive med ind i historien. Jeg bliver en del af brokket. Jeg bliver en del af et dramaet. Nogle gange er det også mig selv, der får startet diskussionen eller klagesangen. 

Hvorfor brokker vi os, klager over noget, kritisere andre og hvorfor er det altid det der bliver talt højest om noget, når det er noget vi er utilfredse over? Det er nemmere at brokke sig og klage over noget, end at tage stilling til det modsatte. Hvad er det, man i virkeligheden har brug for? Det er nemmere at pege på andre end at kigge ind af mod sig selv. 

Hvordan ville det være, hvis vi i stedet vendte det hele lidt på hovedet og i stedet var mere nysgerrig og høj råbende omkring hvad det er vi gerne vil have eller ønsker os? 

Brok, skænderier og dramaer ødelægger vores energi, fratager os overskud og derved mister vi overblikket til at holde os oppe, således at vi kan handle på det. 

Jeg tror på sætningen “Bag ethvert problem, er der en frustreret drøm”

Jeg øver mig i at være nysgerrig, på hvad det er jeg ønsker, hvad det er jeg har brug for, når jeg selv begynder at brokke mig og udtrykke utilfreds over noget eller nogen. Vælger jeg, at fokusere på problemet, er det svært at komme videre og svært at finde løsninger, på hvad der skal til for at ændre på situationen. Når jeg begynder at undersøge drømmen, har jeg mulighed for at komme videre, bevæge mig i en anden retning og ændre på tingene. 

Jeg øver mig i at undgå andres dramaer, brok og skænderier. 

Jeg øver mig i selv, at undgå at brokke mig og pege fingre af andre.

Jeg øver mig i at have fokus på mig selv, på mine problemer og jeg øver mig i, at omformulere problemerne til drømme og ønsker. Det er svært, det kræver energi og overskud. Øvelse gør mester. 

Jeg øver mig i at sætte ord på, hvad det er jeg har brug for, stiller mig selv spørgsmålet “ Hvad har jeg brug for, hvorfor har jeg brug for det og hvordan opnå jeg, det jeg har brug for?”


“Bag ethvert problem, er der en frustreret drøm”

2 kommentarer:

 1. Hvor er det et super godt blogindlæg - hjertelig tak for at dele det <3
  Du sætter virkelig nogle tanker igang ved mig, fordi du har nogle rigtig gode pointer. Dem vil jeg tage med mig og tænke videre over :-)
  God weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise
   Tusind tak for din besked, det glæder mig at du kan bruge det jeg skriver til noget :)
   Line

   Slet