torsdag den 5. juli 2018

Bliver det sjovere at feste, jo ældre man blir?

Beachparty, fastelavnsfest, studenterfest, tøsefest eller en tur i byen, sådan kunne det lyde førhen når jeg var med til at planlægge og arrangere fester med veninderne dengang i starten af 20'erne.
Nogle gange tænker jeg at jeg fester for lidt, det handler nok ikke kun om alderen men også om at prioriteringen har ændret sig i forhold til dengang. Det at være til fest er noget der hører til sjældenhederne, idag kan det tælles på en hånd, hvis jeg gør status over hvor mange fester jeg har været til i løbet af det sidste år. Det handler ikke om hvor tit jeg er til fest, men mere om hvor god og kanon sjov festen har været. Når jeg er til fest er det ofte sammen med mine kollegaer, fx. en årlige firmafest med 1100 kollegaer, julefrokost eller sommerfest.

Det handler om at have det sjovt og så handler det om at danse. Musik, en god dansepartner og et stort dansegulv, er for mig en perfekt kombination på en god fest. Og jeg ved det har været en god fest, når uret melder om høj aktivitet og nattens dansetrin er målt som var det en løbetur på flere timer. Mænd der kan danse og forstår at svinge en rundt på dansegulvet, det dur.

Hvad angår fodtøj har det taget mig en del år, at finde ud af at det ikke handler om at have mange par sko eller stiletter jeg har. Det handler i stedet om at stiletterne er dansevenlige, nogle man kan gå længe i og som stadig føles behageligt og uden at tæerne er krøllet helt sammen. Mon der findes sko som man kan danse/løbe i hele natten uden at få monster ondt i fødderne dagen efter? Indtil videre bliver jeg i troen og forsætter jagten på et par gode dansesko.
Jeg har en ide om at jeg skal træne mine fødder op, til jeg skal til firmafest i september, hvor mit mål er at beholde skoene på indtil midnat. Hellere dans i bare tæer end ingen dans. Mine erfaringer har lært mig at forkerte sko kan give blå tæer. Sidste år mistede jeg en negl, to måneder efter jeg havde været til en fest og tror helt sikkert det var skoene som var skyld i det :).

Det tager langt tid at komme sig ovenpå en god fest og dagen efter er jeg flad. Dansedronning om natten og dagen efter vågner jeg op og opdager at fortryllelsen er ophævet og jeg er nogens mor og igen bør være den ansvarlige voksen. Hvorfor er det 2. dagen efter en fest der føles hård at komme igennem? Fødderne er ømme og benene er trætte, som havde jeg løbet et 1/2maraton.

Om festerne er blevet sjovere jo ældre jeg bliver eller om det er fordi jeg kommer for lidt ud, det er svært at svare på. Mit budskab med dette indlæg, er at vi skal huske at gøre mere af det der gør os glade og samtidig huske på at selvom neglen bliver blå og falder af, ja så vokser den ud igen, tømmermændene går over og ømheden i benene forsvinder efter en ugens tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar