torsdag den 23. marts 2017

Yes, det lykkedes - det føles godt at nå i mål

Jeg er nysgerrig på at lære mere, blive klogere på mig selv men også den verden der er omkring mig, når jeg søger efter inspiration kan det være i bøger, på blogs eller igennem andre mennesker. Men jeg har opdaget at jeg ikke altid behøver at bevæge mig langt omkring for at lære mere.

At stoppe med at bruge ble er noget Anders har taget tilløb til længe, de sidste par måneder har han kun brugt ble i børnehaven, når de har været ude på legepladsen ellers ikke, heller ikke om natten. Som forældre har vi prøvet at presse lidt på og snakke med ham om at det snart var tiden til at droppe bleen helt da det har været så lidt der har manglet for at være helt blefri. Hver gang vi har spurt til det, har han sagt "når jeg bliver 4 år bruger jeg ikke ble mere", det har vi accepteret men vi har nok alligevel tænkt på om det nu også er rigtigt.

I lørdags fejrede vi hans 4 års fødselsdag men sidste mandag var der også noget at fejre. Den dag havde Anders selv sagt nej til at få ble på ud på legepladsen, han havde næsten fået det til at lyde som om at han da aldrig havde ble på udenfor og pædagogen havde også fået det med de 4 år at vide.

Nu er Anders blefri og det er en beslutning han selv har taget. Da han skulle fortælle det til sin far det mandag aften, kunne man se hvor stolt Anders var, det var tydeligt at se i den måde hans krop reagerede på. Nu har han 2 klistermærker siddende på drikkedunken, de er beviset på at det lykkedes at blive blefri inden sin 4 år fødselsdag.

Når jeg tænker over det synes jeg det er fantastisk at han i den alder, sætter sig et mål, selv beslutter sig for hvornår det at bruge ble er slut og holder det. Den vilje og stædighed håber jeg han holder fast i fremover igennem livet. At sætte sig et mål og stå fast, også selvom vi som forældre har prøvet at overbevise ham om andet, det synes jeg er sejt. Min mor driller mig lidt med at vi "bare" skulle have lyttet til Anders. Og havde vi gjort det, havde vi måske også sparet os selv for nogle bekymringer, men hvor er det dejligt at jeg kan lærer mere, igennem mit eget barn.

Jeg kan godt nogle gange sætte mig mål uden jeg reelt har gjort det helt klar hvad målet er eller hvornår målet skal være opnået. På den måde kan det være svært at nå helt i mål og med følelsen af at, Yes det lykkedes. Det Anders' krop udstrålede den dag han fortalte os at han droppet bleen helt i børnehaven, det bekræfter mig i at det er værd at opnå det man sætter sig for. Han sejrede og nåede i mål, med det han selv havde sat sig for.

Tilbage i december måned satte jeg mig et mål, et langsigtet mål og med en deadline. Lillebælt 1/2 Marathon 6.maj. Når jeg kigger ned over løbeprogrammet for resten af tiden frem til 6.maj, kan jeg mærke spændingen i kroppen stiger, der er længere i mellem løbeturene på 4-6 km i stedet hedder det  7,10 eller helt op 16 km. Jeg har troen på at det lykkedes og jeg glæder mig over de resultater jeg har opnået indtil videre, jeg er nået langt de sidste par måneder og det er fantastisk at mærke min form er forbedret og jeg selv er tilfreds med mit løbetempo.

6. maj bliver en stor dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar