fredag den 6. januar 2017

Fokus på mig selv - og noget om mindfuldness

 Kender du det at forfalde til overspringshandlinger eller at bedøve sig (fx. med søvn, TV eller mad) -oftest for at slippe for bøvlet med de anstrengende nye målsætninger? Lad 2017 være året hvor du benytter din evne til at udføre rutinearbejde, i stedet for at den benytter dig. Det tager tid at ændre eller oprette en ny vane. Hvis du målsætter dig og lægger en indsats i at etablere en regelmæssig ny adfærd, vil den nye positive vane sætte sig fast. Sæt dig et mål, som du rutinemæssigt indarbejder så du skaber en meningsfuld ny vane i dit liv. 

Jeg vil være en bedre udgave af mig selv og det der står i teksten skal bland andet været med til at 2017 til et bedre år end 2016. 2017 bliver et nyt år for mig, et år hvor jeg vælger at sætte fokus på mig selv. I løbet af de sidste måneder er det gået op for mig at jeg alt for god til at gøre ting der gør andre glade, samtidig med at jeg glemmer mig selv. Det gør mig glad at glæde andre men det har også været en slags overspringshandling så jeg ikke har skulle tage stilling til mig selv og mine egne behov. Derfor vil bruge tid på finde bedre balance i livet, mærke efter hvad der gør MIG glad. Åbne munden, finde troen på mig selv frem og finde modet til at turde sige fra når noget ikke føles rigtigt. Overspringshandlinger har der været mange af og bagefter kan det give følelsen af at jeg alligevel ikke når alt det jeg gerne vil. Jeg kan ligge i min seng om aftnen og tænke på alt det jeg ikke nåede i løbet af dagen, samtidig med at jeg lægger mange planer for næste dag, velvidende at jeg får lyst til at være spontan og lave alt andet end det jeg har planlagt. Det vil jeg gerne lave om på og blive bedre til at holde mig til planen i nogle situationer og stoppe med at finde på undskyldninger for hvorfor jeg skal udsætte en opgave. Det gavner mig ikke.

Løbeskoene er fundet frem og i maj måned skal jeg løbe Lillebælt 1/2 marathon, en fødselsdagsgave til mig selv. Et personligt mål som kræver fokus og gode vaner med løb 3 gange i ugen. Jeg ved at hvis jeg springer løbeturene over bliver det ikke muligt for mig at gennemfører løbet. Jeg har det sådan at når jeg er tilmeldt er det ikke en mulighed for mig at give op og melde fra igen.
Jeg kan mærke forbedringer hver gang jeg er af sted og min kroppes føles stærkere. Løb er en af mine nye faste rutiner og det har jeg valgt som mit udgangspunkt for at blive en ny og bedre udgave af mig selv. Tankerne bliver luftet, det giver ro i kroppen og mit mentale overskud vokser.

Noget af det der også har gjort mig nysgerrig på at lære mere om mig selv er mindfulness.
For noget tid siden var jeg til en workshop/temadag omkring mindfulness, det var en spændende dag og da dagen var slut gik jeg der fra med en følelse af dejlig ro i maven og fornemmelsen af at kunne trække vejret længere ned i maven. I løbet af den dag var vi igennem 3 meditationer og især den første gang gjorde det stort indtryk på mig. Hvad der føltes som 10 minutter var i virkeligheden 25 minutters meditation med fokus vejrtrækning og bare at være, lige nu, lige her og føle det er okay.

At være tilstede kræver fokus og i løbet af dagen blev vi alle udfordret:
Spis ET stykke chokolade i 10 minutter.
Først virkede det som en lidt mærkelig opgave og 10 minutter lød af lang tid. Indrømmet, jeg kan spise meget slik på kort tid uden rigtig at have smagt på det. Jeg valgte en stykke Fransk nougat, sad først lidt og nulrede ved papiret, men jeg gav mig tid. Tid til at lugte, fornemme og føle på chokoladen. Jeg kunne dufte det mørke chokolade selvom jeg havde chokoladen mellem mine hænder i mit skød. Da jeg var færdig med chokoladen, dukkede der nødde stykker op, det har jeg ALDRIG lagt mærke til før i et stykke Fransk nougat. Det var noget af en AHA oplevelse. De sidste minutter nød jeg eftersmagen af chokoladen. Tænk at det ene stykke var nok og plejer aldrig at kunne nøjes med et stykke.

Jeg er klar til 2017, klar til at mærke efter hvad der er med til at gøre mig glad. Jeg vil være stærkere, gladere og bedre til at gøre ting der gør noget godt for mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar