onsdag den 29. juni 2016

Buksedragt og stor fest


Indbydelsen til min kusines bryllup kom med posten, derefter kom tankerne omkring hvad tøj jeg skulle have på efter mange timers prøven tøj i diverse butikker blev konklusion at jeg skulle sy mit festtøj selv. Ideer og drømme var der nok af og det endte med en buksedragt, i første omgang. Mønstret har jeg haft liggende meget længe og har en gang før prøvet at sy den men i noget alt for tungt stof, dragten kom ikke længere end at den blev gemt og glemt bagerst i skabet. 
Jeg synes buksedragter er flotte, men megt upraktiske når man skal på toilet, det smarte ved dette mønster er at dragten syes i strækstof og trækkes ned over skulderne så ingen lynlås eller knapper i ryggen. 

Stoffet er viscose jersey købt hos Fabricroad som ejes af Mette, hendes butik ligger i Kolding. Hun hjalp mig godt på vej i forhold til stofvalg, jeg var ikke helt glad for viscosejersey starten men hvor er jeg glad for at jeg valgte det alligevel. Det falder rigtig flot, er behageligt at have på og passer rigtig godt til mønstret. 
Mønstret er fra Orion
Jeg valgte at forlænge overdelen med ca 4 cm og samtidig korte underdelen op i skridtet. Der er syet elastik i taljen i stedet for en udvendig løbegang. Jeg brugte ca 3 meter stof men det skyldes også at den første overdel jeg fik klippet til var for kort og derfor blev mønstret ændret. 

Ud fra dette mønster voksede ideerne og selvom der nu var styr på tøjet til festen, stoppede jeg ikke med at drømme om have kjole på til brylluppet. Derfor endte denne buksedragt også kun med at være på til vielsen i kirken og den efterfølgende reception. Jeg mindes nemlig at have hørt at man til de fine fester skifter til lang kjole inden middagen. Og når man endelig er inviteret til fin fest er det med at udnytte muligheden for at være fint klædt på. Udover buksedragten lykkedes det mig at få syet en kjole, som jeg havde på om aftenen. Den kommer også på bloggen snarest. 2 kommentarer:

  1. Hvor er den fin! Er det fernanda-mønstret? Jeg har haft det liggende i to år, men har endnu kun fået syet bluser ud af det :) kh Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Opskriften er fra Orion og ikke et af Stof2000 egne mønstre

      Slet