torsdag den 31. december 2015

Julen 2015


En stolt lillesøster som har lånt storebrors sko


I år startede jeg i god til med at brainstorme julens kreative projekter. Der var nok af dem og min liste var lang. Jeg følte jeg var foran lige indtil det blev 1. december. Jeg har langt fra nået det jeg gerne ville men jeg resten vælger jeg at sige pyt til. Noget har jeg nået.
Når jeg tænker tilbage på den sidste måneds tid og især de sidste 14 dage har det været skønt at være sammen med min familie. Jeg har fået taget en del billeder med både kamera og telefon, billeder der nu minder mig om at vi har haft en rigtig dejlig måned. 

Min mand og børn har haft ferie siden den 21, jeg havde vagt natten til den 24. og igen 27+28, helt perfekt for der har været tid til både arbejde og familie. Vi fejrede min fødselsdag den 22 og juleaften holdte vi sammen med min familie hos os. Vi var 4 generationer samlet 12 personer ialt. Kalkunen blev god og min første portion waldorfsalat smagte bedre end jeg havde turde håbe på. 

Vi forsøger at skabe vores egne traditioner det er ikke altid nemt når "rigtig jul" er jul som det altid har været hjemme hos mine forældre. Det er også jul for mig, men efter jeg selv er blevet mor, kan jeg mærke at ikke alt behøver at være som før. Lysten til at skabe vores egne traditioner er større og lysten til at holde jul hjemme betyder mere for mig. Jeg synes det er dejligt at have gæster og derfor er jeg rigtig glad for at min familie turde prøve noget nyt og sagde ja til at fejre julen med os. Nogle traditioner holder ved og andet nyt kommer til. Det endte godt og vi havde en dejlig juleaften. Ungerne holdte ud længere end normalt, vi fik alle gode gaver og det var hyggeligt at være sammen med mine søskende. 

Her er lidt billeder fra julen der er gået og som skal gemmes i min blogdagbog under kategorien julen2015

En del af fødselsdagsmenuen spansk inspireret kartoffelsalat.
Den store skål er fra Kähler Hammerhøj serien og var en fødselsdagsgave fra min farmor og farfar
'
Vi nød juletræet i dagene op til jul, lyset var tændt det meste af tiden. 
Pyntet af børne og mig.

Gaver til Anders var der nok af, han fik den første efter middagsluren. En John Deer traktor og vogn

Jeg havde drømt om en lang juleløber med hæklede cirkler på bordet juleaften,  men det blev ikke til mere end det i kan se her. 

Omkring den 20. besluttede jeg mig for at der skulle bordkort på bordet, her er resultatet. Min egen families bordkort er efterfølgende lavet til ophæng som skal hænge på træet til næste år

Julekjolen til min datter blev færdig og jeg synes hun ser skøn ud i den

Julestilleben midt på bordetDet greb om sig og endte med en del julepynt hængende ned fra bordet juleaften, super hyggeligt og et projekt som Anders deltog i. Han stansede mange af figurende ud og fandt på at der skulle være måner.

Vellykket Waldorfsalat ala Line med meget lidt blegselleri og pekannødder i stedet for valnødder.

Et forsøg på at undgå sovs på kjolen. Katrine klar til at spise sovs og kartofler

Vores tradition er at manden i huset tænder lysene på træet juleaften imens resten venter i et andet rum. Lysene på træet er slukket indtil efter aftensmaden juleaften. 

Det mest vellykket billede af mine to børn foran træet.
Siger man smil til Anders lukker han øjnene

Årets juleslikskål, som er en vigtig del af julen. Den havde min mor sørger for

Gaverne blev hurtigt taget i brug. Her har Anders og morfar gang i at høste. Traktor og mejetærsker kører side om side så kornet kommer i vognen med det samme.


December hygge og ferie stemning


Katrine fik en gyngehest af hendes mormor og morfar

2015 blev også året hvor jeg fik mit første par Rieker sko, et mærke som jeg troede kun var for gamle mennesker. Skoene fik jeg af mine forældre og min mor ramte plet. 
Jeg kan li dem og størrelsen passer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar