mandag den 6. juli 2015

Stor taske - vejledning


Jeg har efterhånden syet en del tasker som i nok også har lagt mærke til her på bloggen. Før jeg gik i gang søgte jeg en del efter vejledninger på nettet og ideer til hvordan den skulle syes. Jeg synes ikke rigtigt det lykkedes mig at finde en som passede til mine egne ideer. Derfor har jeg skrevet lidt ned om en af de tasker jeg er gladest for at have lavet. Jeg har taget lidt udgangspunkt i en Day et Mikkelsen taske jeg har.

Du skal bruge følgende:

Yderside: 2 stykker stof  60x50
Foer:        2 stykker stof 60x50
60 cm lynlås
Hank:       2 stykker bånd 60-80 cm lange, alt efter hvor langt nede på siden af tasken du montere dem. Bomuldsgjordbånd 40mm er brugt her men ellers kan polyester bånd 20-30 mm kan også sagtens bruges. Det skal gerne være lidt bredt for at det føles behageligt at have hængene på skulderen.

Jeg har ikke fået taget billeder imens jeg syede den men hvis du mangler vejledning hvordan lynlås monteres og tasken syes kig over på Anjas blog. Hun har lavet en fin vejledning til hvordan du syr en makeup pung og det er efter samme princip at denne taske er syet.

For at lave bund i tasken har jeg foldet hjørnet og målt 10 cm ind fra spidsen og syet på tværs.

Enten kan du nøjes med at sy et par gange på tværs og lade spidsen blive ellers kan du vælge at klippe spidsen af og i stedet sy et stykke kantbånd på for at skjule syningen, det er også med til at styrke syningen når tasken først tages i brug.

Jeg har monteret hank som det sidste, for at sikre mig at hankene sidder over for hinanden og lige langt inde i begge sider.

På denne taske har jeg monteret hankene helt tæt på lynlåsen, det kan måske være en fordel af gøre det 1-2 cm fra kanten i stedet.

Jeg kan ikke finde ud af at sy en indvendig lomme endnu, men pga tasken størrelse vil det være rart med et lille rum til de små ting, som ellers nemt kan gemme sig i bunden. Min løsning har været en mindre makeup pung hvor tingene kan gemmes i, den er en del nemmere at finde blandt bleer, tøj og alt det andet.

Håber i kan bruge min vejledning og stikord til hvordan man syer en stor og rummelig taske. 

4 kommentarer:

 1. Som jeg vist tidligere har skrevet, ser den bare knaldgodt ud :) vh Pia

  SvarSlet
 2. Jeg er vild med den taske - bare jeg kunne sy:)

  SvarSlet
 3. Hej! Kom lige forbi ved en tilfældighed - og måtte straks melde mig som fast læser :) dejlig blog du har! Er så misundelig over, at du har barsel tilbage. Jeg er lige startet og synes, det et ret hårdt at være tilbage. Men mon ikke det kommer og der igen bliver plads til krea.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til Dorte. Barsel er skønt, nogle gange glæder jeg mig også til den hverdag der venter. Er nok også lidt spændt på hvordan det kommer til at gå. Håber du snart finder plads til krea igen, det kan være svært at undværre.
   Line

   Slet