torsdag den 23. oktober 2014

Hæklet pufJeg har længe gerne ville hækle en puf, men da jeg ikke kender til en butik i nærheden som sælger zpagettigarn, fandt jeg på en anden løsning. 3 tråde bomuldsgarn hæklet på nål 4,5. 
Først forsøgte jeg med nål 8, men når jeg normalt hækler med clover hæklenål er det virkelig svært at enes med en rundt model af metal. Den største clover jeg havde liggende var 4,5 senere har jeg suppleret samlingen af hæklenåle med en 5'er. 

Jeg har brugt garn fra Grenes og der er brugt ca 750 g garn, jeg er løbet tør flere gange undervejs og måtte improvisere lidt med bunden da de blå farver ikke kan fåes mere. 

Ved top og bund er jeg startet ud med 6 fastmasker i en magisk ring, derefter øget hver omgang med 6 masker. Omgangene er ikke forskudt så derfor bliver puffen sekskantet at se på. 

Der er 30 omgange i alt derefter har jeg hæklet rundt og rundt 20 omgang hvid, 10 lyseblå og tilsidst 20 omgange hvid igen.
Puffen er fodret en dundyne, vattæppe fra Ikea og en gammel pude. Den er rimelig blød at sidde på og finder jeg en dag noget bedre fyld, kan det være jeg fodre den igen.


Før puffen blev fodret med dyner og puder


For at gøre det synligere hvor top bliver til side på puffen har jeg hæklet  en omgang i bagerste maskeled


Bunden af puffen, lukket med fastmasker i et maskeled
Værelset rummer efterhånden en del hæklede ting

7 kommentarer:

 1. Den er bare rigtig flot!
  Har længe tænkt over at lave en selv, men ved ikke hvor praktisk det er, med langhåret fældende hund :-/
  KnitPro Waves hæklenåle er bedre end Clover - også med firkantet skaft, de er billigere, og fås helt op til str. 12 - whats not to like? ;-P

  SvarSlet
  Svar
  1. Dem må jeg prøve at kigge nærmere på. Vi har også hund men jeg satser på at den ikke bliver alt for langhåret når den står på børneværelset :)

   Slet
 2. Hvor er den fin! Jeg ville ønske jeg havde tid og overskud til at gå igang med en puf til vores stue, men kan ikke lige overskue at starte på noget jeg ikke tror jeg bliver færdig med foreløbig ;)
  Er vild med farve sammensætningen :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må lave en i zpagettigarn, det går hurtigere. Håber du snart finder tid til at være kreativ. Jeg kender til at det kan gå op og ned i perioder.

   Slet
 3. Hvor er den fin - og tæt i det hæklede. Jeg kan godt lide, at man slet ikke kan ane fyldet mellem "hullerne".

  Jeg har noget Zpagettigarn liggende, men som dig ville jeg nok også bruge bomuldsgarn. Det bliver i hvert fald rigtigt fint med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har købt ind til endnu en puf, bliver nød til at lave en i zpaggetigarn også :)

   Slet
 4. hvad er diameteren på den.
  den ser meget stor ud ? :)

  SvarSlet