onsdag den 4. januar 2012

Når 2011 blir til 2012

Nytårsaften havde jeg fået opgaven at lave forretten. Jeg havde mange ideer omkring hvad det kunne være. Tunmousse og andre mættende forretter var udelukket. Den sidste og vigtigste del af menuen: dessert var nemlig prioteret højt og der var forventningerne om en stor, fed og lækker en af slagsen. Derfor ville det være dumt at spise sig mæt i forret, springe hoveretten over og kun have plads til lidt dessert.

Kanapeer
En fin form for pindemad, hvor smagen er meget vigtig.

Bundene rugbrød, grovtoast og butterdejssnegl
Butterdejssnegle

1 glas pesto
1 plade butterdej
1 pisket æg

Pladen af butterdej er smurt med ruculapesto og rullet den sammen på langt. Derefter er den skåret ud i 1 cm tykke skiver, lagt på en bageplade med bagepapir og penslet med æg.
Bagt i ovnen 15 min ved 200 grader på varmluft.

Rugbrøds og toastcirklerne er trykket ud med en kageform.

Resultatet blev 3 små kanapeer:
- Rugbrød med ørredmousse
- Toastbrød med rejesalat
- Butterdejssnegl med laks og smøreost
pyntet med lidt grønt.
Kanapeerne blev serveret på salatbund og med små klatter dilddressing rundt på tallerken.



Forretten fik stor ros og alle stykkerne blev spist, der var plads til hovedretten og desserten. Desserten levede op til alles forventninger: Brownies med jordbærmousse og brownies med hvid chokolademousse og jordbærmousse.

Håber i alle kom godt ind i det nye år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar